Zomerretraite 2022

10 – 16 Juli 2022

Centrum Samaya, Nederland

Healing Qigong, Compassion meditatie en Kan & Li

met Carsten Dohnke

Voor innerlijke transformatie, genezing en spirituele groei.
Ervaar een diepe verbinding met het leven, met je energie en je bronnen.

Tao zomerretraite

  • 10-16 juli 2022

  • Conferentieoord Samaya, Werkhoven

  • Voor kosten, zie informatie hierna

Genieten als tijdens een vakantie

Reeds 18 jaar organiseert Carsten jaarlijks uitverkochte Kan & Li retraites in Duitsland. Vorig jaar voor het eerst in Nederland en nu wegens succes geprolongeerd! Geniet van een week van meditatie, zelfheling en vitaliteit vlakbij de Utrechtse Heuvelrug in Werkhoven.

Tijdens deze zomerretraite willen we ons lichaam soepel en levendig laten worden, ons hart openen en in een innerlijke stilte aankomen. Vanuit deze verbinding met onszelf en met het leven ervaren we de meditaties van de Innerlijke Alchemie – een uiterst effectieve methode voor genezing, welzijn, innerlijke kracht en het openen van ons potentieel.

Lichaams- en ademhalingsoefeningen in de natuur, stiltemeditaties en helende mantrasessies ronden elke dag af en ondersteunen de geleide Innerlijke Alchemie meditaties.

Meld je nu aan

Voor wie?

De hele week bestaat uit drie blokken:

Blok 1 en blok 2 zijn zeer geschikt voor beginners

Blok 3 met Kan & Li is geschikt voor meer ervaren mensen (op zijn minst 2 jaar of meer ervaring in taoïstische praktijken, innerlijke Qigong, andere meditatie of langere stilte retraites) of de mensen die óók blok 1 en 2 hebben gevolgd.

Onze retraite bestaat uit 3 blokken.

Blok 1/2 is toegankelijk voor beginners.

Voor blok 3 met Kan & Li is ervaring in Inner Qigong vereist.
Zie onderaan voor meer informatie, of vraag even na bij Carsten
Carsten-dohnke(at)tao-hamburg.com

Blok 1 (10-11 juli)
Healing Qigong

Shengzhen Healing Qigong harmoniseert en versterkt uw klieren en organen, strekt het lichaam en creëert een innerlijke vreugde. Als bij toverslag ervaar je een staat van “lichtheid van zijn”. Healing Qigong vult ook je cellen met nieuwe vitaliteit, ontgift je lichaam en maakt je ruggengraat flexibeler.

De vorm bestaat uit twee delen: het eerste deel balanceert alle innerlijke organen en creëert een staat van innerlijk evenwicht – vergelijkbaar met Fusion I. Het tweede deel stimuleert je immuunsysteem door een diepe en rustige ademhaling en dient om je hart te openen – vergelijkbaar met Fusion II in Universal Tao System. Samen met meditaties van mededogen is de cursus een optimale voorbereiding op de volgende oefeningen van de innerlijke alchemie.

Blok 2 (12 juli)

Compassion meditatie

Deze derde dag zal zich richten op compassie meditatie plus verdieping van de bewegingen van de eerste 2 dagen. Deze dag is een optimale voorbereiding op de volgende oefeningen van de innerlijke alchemie.

Blok 3 (13-16 juli)
Hogere innere Alchemie – Kan & Li

In “Kan en Li” versmelt de liefde van ons hart met de energie van de nieren en het libido – “vuur en water verenigd”, zoals de Taoïsten zeggen. Dit creëert een verfijnde Qi, die als een “innerlijke damp” elk van onze cellen van binnenuit voedt en verjongt en de beoefenaar naar hogere staten van bewustzijn voert. Diepe innerlijke contemplatie, het loskomen van het fysieke lichaam, het vertragen van het verouderingsproces en innerlijke genezing zijn de centrale thema’s. “Kan en Li” wordt ook wel het “huwelijk van ziel en geest” genoemd. De diepgang van deze cursus heeft op veel deelnemers een levensveranderend effect.

Voorwaarden voor deelname aan Blok 3 – Kan en Li:

2 jaar of meer ervaring in Taoïstische praktijken, innerlijke Qigong, andere meditatie of langere stille retraites.

Blok 1 en 2 zijn zeer toegankelijk. Het leidt tot een diep innerlijk evenwicht – in een vorm die veel mensen alleen maar kennen als een herinnering aan een zorgeloze kindertijd.

Voorwaarden voor deelname aan Course 1 en 2 Geen specifieke ervaring in Tao en Qigong vereist, wel een basis in lichaamswerk en meditatie.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt:

dewi.dewaele(at)gmail.com

carsten-dohnke(at)tao-hamburg.com

Kan & Li

Kan & Li staat ook wel bekend als een (ver)gevorderde training binnen de Tao. Deze training heeft een diep effect op het fysieke lichaam maar belangrijker nog op spiritueel niveau. Een hogere staat van bewustzijn en een dieper contact met het leven.

Traditioneel bestaat de Kan & Li training voor het overgrote gedeelte uit het je eigen maken en inslijten van technieken en procedures. Dit is een intens proces en pas als je dat beheerst kunnen de diepe effecten ervan voelbaar worden. Dit is iets waar Carsten tijdens zijn eigen onderricht tegenaan liep. Hij heeft een eigen aanpak ontwikkeld met overvolle retraites tot gevolg.

Kan & Li in de puurste vorm

Wat misschien opvalt voor de kenners is dat er niet gesproken wordt over Lesser, Greater en Greatest Kan & Li. Door de persoonlijke trainingen van Carsten, zijn bedrevenheid als leraar en eigen ontwikkeling in de Tao, is er een mooie complete retraite ontstaan waar iedereen – ongeacht zijn ervaring – zélf een diepe effect van deze gevorderde training kan ervaren.

In de eerste 3 dagen van de retraite bouwt Carsten alles mooi en rustig op. Daarom is er geen specifieke ervaring met Tao of Qigong vereist, wel ongeveer 2 jaar ervaring met lichaamswerk of (stilte)meditatie.

Als je méér wilt weten over de manier van lesgeven van Carsten, klik dan hier.

“Elke middag geeft Carsten een Tao healing sessie met mantra’s voor alle deelnemers. Dit laat je toe om echt aan te komen, oude angsten op te lossen en nieuw vertrouwen in het leven te ervaren.”

De investering

Je kunt verschillende keuzes maken:

  • 7 dagen, blok 1, 2 en 3: € 690,- vroegboekkorting € 590,- (als jouw aanmelding uiterlijk 17 mei binnen is)

  • 2 dagen, alleen blok 1: € 202,86

  • 3 dagen, blok 1 en 2: € 302,14

  • 5 dagen, blok 2 en 3: € 542,86

Als je mee wilt doen aan het blok Kan & Li, adviseren we je om de hele week mee te doen.

Er is geen vroegboekkorting als je inschrijft voor een deel van de training. Zodra jouw aanmelding binnen is, ontvang je een factuur. Pas als jouw factuur binnen de daarvoor gestelde termijn is betaald is jouw deelname zeker. Bij overschrijding van de betalingstermijn op de factuur, vervalt de vroegboekkorting. Bij annulering van de vroegboeking ná 17 mei blijft een annuleringsvergoeding van €80,- verschuldigd, tenzij je iemand anders in jouw plaats kunt aanmelden.

Het verblijf hoef je niet apart te boeken. De verblijfskosten zullen zichtbaar in rekening worden gebracht en zijn afhankelijk van de gekozen opties.

Totale investering (training+verblijf)

Soort kamer:1 persoons kamer       2 persoons kamer

2 dagen           € 424,11                            € 391,86

3 dagen           € 726,94                           € 627,04

5 dagen           € 1284,86                         € 1107,86

7 dagen           € 1593,-                             € 1448,-

De locatie

Deze week zijn we te gast bij conferentiecentrum Samaya.

Samaya, in de buurt van Utrecht, bevindt zich in het groen te midden van een fruitstreek waar het heel rustig is. Samaya zal ook de catering gedurende de hele week verzorgen.

Data en tijden

We beginnen op 10 juli om 10:00 uur en eindigen op 16 juli om 17:00 uur. De tijden voor ontbijt, lunch en diner spreken we in onderling overleg af. De lestijden zijn tussen 10:00-13:30 en 16:00-19:00. Er zal ongeveer 6 uur les per dag zijn. De tijden kunnen veranderen nadat we details weten over de tijd voor lunch en diner.

Taal

Carsten zal de hele week in het Engels lesgeven.

Carsten Dohnke & Dewi de Waele

De leraren

Carsten Dohnke verkent traditionele en hedendaagse manieren om een diepe verbinding tussen lichaam en geest te maken. Zijn manier van lesgeven komt voort uit de mystieke Weg van de Tao. Hij is in staat mensen dichter bij hun hart te brengen, bij wie ze werkelijk zijn. Hij is ervan overtuigd dat de Tao niet iets is dat ver weg ligt, het is het leven zélf dat zich voortdurend creatief ontvouwt.

Hij wil de Tao voor iedereen tastbaar maken, en tools aanreiken voor ons dagelijks leven, geluk, gezondheid en innerlijke groei; Zijn trainingen hebben steeds focus op wat ons moderne leven en de wereld van nu nodig heeft, tegelijk steeds toegewijd aan de oude wijsheidstradities.

Carsten creëert een veilig en inspirerend energieveld, waar ieder zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Zijn teachings belichamen groei op verschillende niveaus – fysiek, emotioneel en spiritueel. Horizontaal verandert onze blik op onszelf, onze problemen, de buitenwereld, en verticaal op hemel en aarde en uiteindelijk op oneindigheid.

Hij is senior Universal Tao en Inner Alchemy instructor en heeft de laatste 30 jaar qigong-leraren en beoefenaars opgeleid.

Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring in Taoïstische praktijken, meditatie, Qigong en vechtkunst. Hij studeerde 4 jaar bij Shaolin-meesters in China, heeft een universitaire graad in Chinese studies en bracht vele jaren door met wereldberoemde Qigong- en Tao-meesters zoals Master Li Junfeng. Sinds meer dan 20 jaar en nog steeds, assisteert en vertaalt hij voor Master Mantak Chia (Universal Tao).

Hij studeerde ook westerse wetenschappen, anatomie, therapiewerk en filosofie.

Tijdens de Tao Zomerretraite wordt Carsten geassisteerd door zijn partner Dewi De Waele.

Dewi geeft Qigonglessen in Duitsland en Nederland.

Sinds 2015 ondersteunt ze de cursussen, retraites en lerarenopleidingen van Tao Hamburg in Duitsland, België en Nederland.
Dewi’s lessen komen voort uit een ondersteunende yin-ruimte (gevoel van stilte en rust) waardoor de deelnemers zich rustig, veilig en geïnspireerd kunnen voelen tijdens hun reis naar hun innerlijke kern.

Geïnspireerd door haar reizen en (stilte) retraites in Azië, gecombineerd met haar basis in beweging en therapie, streeft ze naar een compassievolle aanwezigheid die de groep ondersteunt.

Meld je nu aan

Tao zomerretraite met Carsten Dohnke